søndag 13. januar 2013

Speltrundstykker

Det er viktig med en god frokost før vi legger ut på søndagsturen. I dag ble det speltrundstykker og oppskriften fant jeg i Rom 1-2-3. Deigen skal heve over natten og det er nok til 10 rundstykker. Kan virkelig anbefales!

4 dl vann
1 dl kefir
10 g gjær
1/2 ss salt
1 ss olivenolje
250 g grovt speltmel
400 g siktet speltmel

Ha lunkent vann og kefir i en skål og løs opp gjæren. Tilsett salt og olje, og bland melet litt etter litt til du har en godt eltet deig. Konsistensen skal være som fast, tykk grøt. Dekk deigen med et klede eller plast og sett til heving i kjøleskapet natten over.

Bruk en stor skje dyppet i vann til å forme klatter av deigen på en stekeplate med bakepapir. Sett til etterheving et lunt sted, rundt 30 min. Sett ovnen på 225 grader. Pensle rundstykkene med vann og dryss over litt speltmel. Stek i 25 min og avkjøl på rist.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, de blei skikkelig goe! Luftige og ganske mjuke. Eg like ikkje rundstykker som har for harde skorpa.

      Slett